Alianță anti-Kozlodui la Craiova


Zilele acestea Acțiunea pentru Renașterea Craiovei a pus alături de alte trei asociații bazele unei platforme civice cu scopul de a combate riscurile pe care le prezintă centrala nucleară de la Kozlodui. 
Alături de Asociația Civică pentru Viață (fostul Grup de Acțiune Civică), Asociația C.R.O.N.O. și Asociația Pro Democrația, reluăm demersurile pentru închiderea centralei.
Pericolul nuclear este mai aproape de noi ca niciodată. Centrala de la Kozlodui, a cărei construire a început în 1974, este pe granită, la 60 de km de Craiova.
Statul bulgar a decis în noiembrie 2017 prelungirea duratei de exploatare a unuia dintre reactoarele centralei nucleare cu încă 10 ani. 
Ceea ce nu știu doljenii este că de curând a fost demarată construirea megadepozitului de 350.000 de tone deșeuri nucleare, iar Kozlodui va deveni groapa de deșeuri radioactive a Europei.
Craiovenii sunt expuși unui risc pe care nu îl putem trece cu vederea. Sunt în joc sănătatea și viața noastră și a copiilor noștri. De prea mult timp autoritățile refuză să recunoască pericolul pe care îl reprezintă această centrală.
Îndemnăm societatea civilă să ni se alăture în acest proiect și să ne apărăm drepturile.
Dacă acum doi ani au semnat 15.300 de craioveni pentru un referendum în cazul Kozlodui, acum este timpul ca toți craiovenii să spună ”Nu vrem centrala nucleară la Kozlodui!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *