ARC lansează o campanie de încurajare a mersului la vot în rândul tinerilor

În apropierea alegerilor europarlamentare, Acțiunea pentru Renașterea Craiovei (ARC) se alătură inițiativelor de încurajare a mersului la vot în rândul tinerilor printr-o campanie de responsabilizare construită din mesaje adaptate acestora.

În anul 2016, la ultimele alegeri, sondajele IRES relevau că mai mult de 70% din tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 si 24 de ani și 66% dintre cei cu vârste între 25-34 de ani nu s-au prezentat la vot. Tot tinerii sunt, însă, nucleul dur al protestelor stradale din ultimii doi ani, un semnal că lucrurile încep să se schimbe și că noua generație devine din ce în ce mai activă pe plan civic.

Tinerii aud foarte des că votul este un drept, chiar o datorie. Însă mulți dintre ei nu se identifică, din păcate, cu mesajele politice. Nu găsesc interesul, motivația pentru a vota, spun că nu au opțiuni. Dar trăim într-o eră în care tânărul este mai informat ca oricând și începe să capete mai repede o anume maturitate civică. Rolul nostru este să îi facem să înțeleagă că pot avea un rol important în schimbarea lucrurilor în bine și că votul este unul dintre mijloacele pe care le au la îndemână pentru a produce această schimbare.

Afișele cuprind mesaje pe un ton informal, chiar amuzant, care au ca public țintă tinerii cu vârste între 18-35 ani și sunt adaptate în funcție de mediul pentru care sunt destinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *