ARC solicită implicarea europarlamentarilor în problema Kozlodui

Asociația Acțiunea pentru Renașterea Craiovei (ARC)  a transmis, la începutul acestei săptămâni, o scrisoare către europarlamentarii români, solicitându-le implicarea în demersurile pentru protejarea sănătății și siguranței populației din Oltenia aflate în zona de risc nuclear a centralei atomice și depozitului pentru deșeuri radioactive de la Kozlodui, în calitate de reprezentanți ai intereselor cetățenilor români în Parlamentul European. Scrisoarea urmează să fie transmisă și candidaților la alegerile din luna mai.
Având în vedere că mai este puțin timp până la alegerile europarlamentare, am considerat oportună semnalarea unei probleme de interes major pentru comunitatea din Oltenia care necesită reprezentare și la nivel european.
De altfel, ARC a transmis și o petiție către Parlamentul European, care a fost deja aprobată și urmează procedurile instituționale, și a inițiat o plângere către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), participând în prezent, împreună cu alte ONG-uri partenere, la un proces de mediere între societatea civilă și compania bulgară dezvoltatoare a depozitului pentru deșeuri nucleare.
Redăm mai jos adresa transmisă de ARC europarlamentarilor români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *