Mesaj cu ocazia depunerii jurământului profesional

Cu ocazia depunerii jurământului profesional, le-am transmis astăzi noilor membri ai Baroului Dolj un mesaj despre importanța rolului lor, ca avocați, în societate și despre responsabilitatea pe care și-o asumă la intrarea în profesie.
O parte din mesajul meu:

Depunerea jurământului la intrarea în profesia de avocat este cel dintâi și cel mai însemnat angajament. Reprezintă chintesența valorilor și principiilor care formează fundamentul carierei noastre. Jurământul de astăzi oglindește vocația dumneavoastră și dă formă misiunii avocatului. Jurământul profesional vă amintește că trebuie să fiți apărători ai democrației și ai statului de drept, pentru că promiteți să respectați și să apărați Constituția și legile acestei țări. Jurământul nu este o pură formalitate. El simbolizează aderarea voastră la principiile esențiale pentru o societate dreaptă. Vă angajați să protejați demnitatea profesiei prin ocrotirea drepturilor și libertăților cetățenești. Cuvintele se rostesc ușor, însă transformarea lor în fapte presupune un drum uneori anevoios.

Sunteți pilonii vieții juridice. Vă doresc să intrați în profesie cu tot curajul, cu integritate, să vă alăturați cu entuziasm colegilor voștri în misiunea de a menține și apăra domnia legii. Nu uitați că legea există pentru a le acorda TUTUROR acces la justiție, nu doar unor grupuri sau persoane privilegiate.

Înarmați-vă cu idealism, dar unul temperat de înțelepciune, dar mai ales cu pasiune însoțită de perseverență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *