Primăria face pe plac Eco Sud – aviz favorabil pentru scumpirea gunoiului

Primăria Craiova se pregătește să majoreze din nou tariful pentru depozitarea gunoiului de la 19,27 euro/tonă la 21,74 euro/tonă începând cu 1 martie. Se face astfel pe plac operatorului Eco Sud, care a forțat constant autoritățile  să mărească prețurile, prin blocajul gunoiului. Bineînțeles că scumpirea se va simți direct în buzunarul craiovenilor. În timp ce Eco Sud are grijă să își maximizeze profiturile, autoritățile se dovedesc incapabile să gestioneze colaborarea în avantajul craiovenilor și să ia măsurile  necesare pentru a preveni blocajele în depozitarea deșeurilor la Mofleni. 

Nu e suficient că avem un munte de gunoi în oraș, prin derogare de la lege și care încalcă în continuare prevederi legislative, dar mai și plătim pentru acest depozit tarife mult mai mari. Este timpul să se intervină la orice derapaj al operatorului, care pare să aibă numai drepturi, nu și obligații.  Controale amănunțite și monitorizare constantă.  Cităm din raportul inițial
Envistruct Consult S.R.L : deșeurile depozitate în amplasamentul celulelor C1-C5 sunt depozitate la o pantă mai mare decât panta admisibilă de legislația în vigoare; capacitatea de depozitare pe amplasamentul celulelor C1-C5 este depășită; datorită terasării prezente a depozitului rezultă un excedent important de deșeuri care trebuie relocate.

Autoritățile par jucate pe degete, iar noi suntem cei care suportă toate aceste neajunsuri, prețurile mari și afectarea sănătății.

Mai multe detalii găsiți în materialul de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *