Street Delivery Craiova

De apreciat inițiativa unor tineri de a organiza și în Craiova ineditul eveniment Street Delivery.
Observ că prima ediție are o temă actuală, dar delicată pentru orașul nostru: Smart Cities. De ce delicată? Pentru că mai avem mult de muncă până să ne apropiem de ideea unui oraș smart, cu sistem de transport în comun eco-friendly, cu folosirea tehnologiei pentru soluții urbane eficiente, cu o administrație concentrată pe calitatea vieții. Dar este bine să vorbim despre asta. Prin astfel de evenimente, un subiect care trebuie să ajungă pe agenda publică va căpăta mai mult ecou.

Avem nevoie de planuri pentru un smart city. Avem nevoie de mai multe piste de biciclete, preferabil unele care să nu fie blocate de mașini. Avem nevoie de un transport public atrăgător, care să încurajeze cetățenii să renunțe mai des la mașina personală. Avem nevoie de parteneriate cu firme de IT care să implementeze soluții inteligente pentru reducerea birocrației și facilitarea accesului craiovenilor la serviciile publice. Avem nevoie de inovație. Conform unui studiu recent al Institutul Național de Statistică, regiunea Sud-Vest se află pe ultimul loc în privința numărului de IMM-uri inovatoare, având o pondere de numai 3,2%. Inovația e un concept-cheie al orașelor inteligente și este o necesitate dacă vrem progres și dezvoltare.

Soluții există. Sunt multe exemple care pot fi o sursă de inspirație. Un oraș inteligent e un oraș atrăgător, un oraș din care pleacă mai puțini și în care vin mai mulți oameni. 
Felicitări pentru tema aleasă și mult succes tinerilor care au inițiat Street Delivery Craiova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *