Supraîndatorarea Craiovei – administrație marca PSD

Craiovenii se împrumută din nou.

De data aceasta, ne împrumutăm cu 6 milioane EURO pentru RAT Craiova. Scopul? Modernizările atelierelor de reparaţii, corp birouri, dispecerat, spălătorie, platforme.

Împrumutul este pe o perioadă de 8 ani cu o dobândă de 2%-2.25% plus ROBOR la 6 luni, care în această perioadă este de 2.25.

Am rămas doar cu promisiunile din campaniile electorale și cu datorii. RAT este o societate comercială.

În loc să eficientizeze activitatea societății de transport și din resurse proprii, să susțină astfel de investiții, administrația PSD preferă să ne îndatoreze pe zeci de ani.

Politizarea acestor societăți comerciale este cauza rezultatelor dezastruoase și a falimentelor, așa cum este cazul Societății Termo Craiova, aflat în procedură din 2016 cu datorii de 493 milioane lei.

Să ne reamintim că pe 4 decembrie 2018 ne-am împrumutat cu 15 milioane EURO de la BERD pentru achiziționarea autobuzelor BMC, împrumut care se va rambursa până în 2033.

Profitul RAT, planificat de 3.010 mii lei, va fi utilizat pentru acoperirea pierderilor contabile din anii anteriori, așa cum rezultă din bugetul de venituri și cheltuieli.
Absurdul managementului din administrația locală craioveană l-am constatat săptămâna trecută când, întâmplător, am asistat la un proces dintre RAT Craiova și Municipiul Craiova.

Da, da, ați citit bine. Cele două s-au dat în judecată reciproc, dosarul fiind la Tribunalul Dolj – 1628/63/2019.

Cam atât reușeșete PSD în Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *